Assortiment

Het assortiment van Viking bestaat uit een complete range zomer, winter- en all-season banden voor personenauto’s, SUV’s en bestelwagens. De inchmaten en afmetingen verschillen per range en type maar zijn zeer uitgebreid. Alle winter- en all-season banden hebben de 3-PMSF symbool (Three Peak Mountain Snow Flake) certificering gekregen en voldoen dus aan de Europese eisen die aan winterbanden gesteld worden.

  • Kies uw type voertuig

  • Seizoen

FourTech Plus

Of het nu droge wegen in de zomer of sneeuwbedekte hellingen in de winter zijn, de FourTech Plus biedt een […]

Lees meer

FourTech Van

Hete en droge wegen in de zomer of besneeuwde wegen in de winter: de FourTech Van biedt hoge veiligheid en […]

Lees meer

Viking all season banden

Vinking all season banden onderscheiden zich al vele jaren door een hoge kwaliteit (made by Continental), betrouwbaarheid, een concurrerende prijs en een uitgebreid assortiment maten en typen. Viking all season banden zijn er voor personenauto’s, SUV’s en bestelauto’s. Uiteraard zijn alle Viking all season banden voorzien van het 3-PMSF symbool (Three Peak Mountain Snow Flake). Daarmee voldoen Viking all season banden aan de stringente Europese regelgeving. Wie kiest voor Viking all season banden, kiest voor rijveiligheid. All season banden zijn ondanks de kwaliteitssprong van de afgelopen jaren altijd wel een compromis. Die overigens heel goed werkt als de betreffende auto vooral in de stad zijn kilometers maakt. Of in regio’s waar de winter niet al te veel sneeuwval kent.

Viking all season banden staan bekend om hun uitstekende rijeigenschappen. Waar met name de eigenschappen bij nat weer – sneeuw- en waterafvoer – er uitspringen. Belangrijke factoren als het om het stuurgedrag bij de actuele veranderende weersomstandigheden gaat. Waarbij extreme regenval meer regel dan uitzondering zal zijn en de rijeigenschappen van Viking banden dus cruciaal zijn. Daarom ook, dat de all season banden van Viking bij zowel bandentests als in de verkoopstatistieken altijd een prominente plaats inneemt.

Rijveiligheid

En wist u dat Viking duurzaamheid als een topprioriteit heeft bestempeld? Naast het materiaalverbruik, de rubbersamenstelling en de profielkeuze is dat het argument dat bij de ontwikkeling van Viking all season banden altijd een belangrijke rol speelt. Rijveiligheid is vanzelfsprekend eveneens een topprioriteit is. Viking stelt overigens dat het ultieme rijveilige advies een zomerband in de zomer en een winterband in de winter is. Viking all season banden zijn ondanks de hoge productkwaliteit altijd een compromis. Die overigens heel goed hun werk doen als de betreffende auto vooral in de stad zijn kilometers maakt. Of in regio’s waar de sneeuwval niet zo extreem is. Naast de kwaliteit van de Viking all season band is het voor de levensduur en het milieu van belang, dat u als berijder altijd let op de juiste bandenspanning. Voor alle banden en alle jaargetijden geldt namelijk dat de juiste bandenspanning belangrijk is voor de levensduur van uw banden en voor de rijveiligheid van u als autobezitter en zijn passagiers. Bij zowel bandentests als in de verkoopstatistieken neemt Viking altijd een prominente plaats in. Wie overweegt om nieuwe banden te kopen of all season banden in verband met de seizoenverandering te wisselen, doet er goed aan zich te oriënteren op het Viking assortiment.