Assortiment

Het assortiment van Viking bestaat uit een complete range zomer, winter- en all-season banden voor personenauto’s, SUV’s en bestelwagens. De inchmaten en afmetingen verschillen per range en type maar zijn zeer uitgebreid. Alle winter- en all-season banden hebben de 3-PMSF symbool (Three Peak Mountain Snow Flake) certificering gekregen en voldoen dus aan de Europese eisen die aan winterbanden gesteld worden.

  • Kies uw type voertuig

  • Seizoen

ProTech NewGen

Dé high-end zomerband van Viking. Optimale prestaties bij alle rijstijlen. Sportief, Comfortabel, stabiel, indrukwekkende wegligging en optimale grip. Met een […]

Lees meer

CityTech II

De Citytech II is een economisch aantrekkelijke band met een lage rolweerstand en een hoog kilometrage.

Lees meer

FourTech Plus

Of het nu droge wegen in de zomer of sneeuwbedekte hellingen in de winter zijn, de FourTech Plus biedt een […]

Lees meer

WinTech

Constante rij- en remeigenschappen ook in snel veranderende winterse omstandigheden, door verbeterde grip en een uitstekend rijgedrag op besneeuwde wegen. […]

Lees meer

Viking banden

Viking banden onderscheiden zich al vele jaren door een hoge kwaliteit (made by Continental), een absolute betrouwbaarheid en niet onbelangrijk, een concurrerende prijs. Viking heeft een uitgebreid assortiment zomerbanden, winterbanden en all season banden. Waarbij de winterbanden en de all season banden zijn voorzien van het 3-PMSF symbool (Three Peak Mountain Snow Flake). Voor u een zekerheid dat deze banden voldoen aan de Europese regelgeving. Viking banden zijn er voor personenauto’s, SUV’s en bestelauto’s.

Duurzaamheid

Viking stelt dat het meest rijveilige advies een zomerband in de zomer en een winterband in de winter is. All season banden zijn ondanks de kwaliteitssprong van de afgelopen jaren altijd een compromis. Die overigens heel goed werkt als de betreffende auto vooral in de stad zijn kilometers maakt. Of in regio’s waar de winter niet al te veel sneeuwval kent. Voor alle banden en alle jaargetijden geldt overigens dat de juiste bandenspanning belangrijk is voor de levensduur van de banden en voor de rijveiligheid van de autobezitter en zijn passagiers. Bij zowel bandentests als in de verkoopstatistieken neemt Viking altijd een prominente plaats in.

Wie overweegt om nieuwe banden te kopen of banden in verband met de seizoensverandering te wisselen, doet er daarom goed aan zich te oriënteren op het Viking assortiment. En wist u dat Viking duurzaamheid als een topprioriteit heeft bestempeld? Naast het materiaalverbruik, de rubbersamenstelling en de profielkeuze is dat het argument dat bij de ontwikkeling van Viking banden altijd een belangrijke rol speelt. Rijveiligheid is vanzelfsprekend eveneens een topprioriteit. Naast de kwaliteit van de Viking band is het voor de levensduur en het milieu van belang, dat u als berijder altijd let op de juiste bandenspanning.