Assortiment

Het assortiment van Viking bestaat uit een complete range zomer, winter- en all-season banden voor personenauto’s, SUV’s en bestelwagens. De inchmaten en afmetingen verschillen per range en type maar zijn zeer uitgebreid. Alle winter- en all-season banden hebben de 3-PMSF symbool (Three Peak Mountain Snow Flake) certificering gekregen en voldoen dus aan de Europese eisen die aan winterbanden gesteld worden.

  • Kies uw type voertuig

  • Seizoen

WinTech

Constante rij- en remeigenschappen ook in snel veranderende winterse omstandigheden, door verbeterde grip en een uitstekend rijgedrag op besneeuwde wegen. […]

Lees meer

WinTech Van

Een betrouwbare partner voor hoge veiligheid en uitstekend rijcomfort, zelfs onder de zware winterse omstandigheden in Scandinavië. Voor transportwagens en […]

Lees meer

Viking winterbanden

Viking winterbanden onderscheiden zich al vele jaren door een hoge kwaliteit (made by Continental), een absolute betrouwbaarheid en niet onbelangrijk, een concurrerende prijs. Viking heeft een uitgebreid assortiment winterbanden beschikbaar. Viking winterbanden zijn er voor personenauto’s, SUV’s en bestelauto’s. Uiteraard zijn alle Viking winterbanden voorzien van het 3-PMSF symbool (Three Peak Mountain Snow Flake). Daarmee voldoen Viking winterbanden aan de stringente Europese regelgeving. Wie kiest voor Viking winterbanden, kiest voor een optimale rijveiligheid.

Wie het milieu en zijn banden wil sparen, doet er verstandig aan om regelmatig de bandenspanning te controleren. Voor alle winterbanden geldt overigens dat de juiste bandenspanning belangrijk is voor de levensduur van de banden en voor de rijveiligheid van de autobezitter en zijn passagiers. Bij zowel bandentests als in de verkoopstatistieken neemt Viking altijd een prominente plaats in. Viking winterbanden staan bekend om hun uitstekende rijeigenschappen. Waar met name de eigenschappen bij nat weer – sneeuw- en waterafvoer – er uitspringen. Belangrijke eigenschappen als het om het stuurgedrag bij winterse omstandigheden gaat. En gezien de veranderingen in ons klimaat, waarbij extreme regenval meer regel dan uitzondering zal zijn, is die waterafvoer een cruciale eigenschap.

Duurzaamheid

Wie overweegt om nieuwe banden te kopen of banden in verband met de seizoensverandering te wisselen, doet er daarom goed aan zich te oriënteren op het Viking zomerbanden assortiment. En wist u dat Viking duurzaamheid als een topprioriteit heeft bestempeld? Naast het materiaalverbruik, de rubbersamenstelling en de profielkeuze is dat het argument dat bij de ontwikkeling van Viking banden altijd een belangrijke rol speelt. Rijveiligheid is vanzelfsprekend onze topprioriteit. Naast de kwaliteit van de Viking band is het voor de levensduur en het milieu van belang, dat u als berijder altijd let op de juiste bandenspanning. Behalve het aanbod winterbanden, heeft Viking eveneens een uitgebreid assortiment all season-banden en zomerbanden in haar leveringsprogramma.